Zakelijke dienstverlening

Fiscaal- en boekhoudkundig advies voor ZZP-ers,  MKB-ers en starters.

Toen u een eigen bedrijf startte, verheugde u zich vast niet op de bijkomende financiële werkzaamheden. Facturen maken, bonnetjes inboeken, jaarrekening samenstellen en belastingaangiften doen, en wat al niet meer. Dat is begrijpelijk, want uw hart ligt bij de uitvoerende kant van uw onderneming. Draag de financiële werkzaamheden daarom over aan mij. Dan heeft u de rust en ruimte om te doen wat u het liefste doet.
 

U kunt voor onderstaande diensten terecht bij Administratiekantoor RuSt:

Verwerking financiële administratie
Een overzichtelijke boekhouding is niet alleen noodzakelijk voor de belastingaangifte, met goed inzicht in uw financiën kunt u ook beter uw bedrijf sturen. Ik help u graag met de juiste structuur, maar kan ook de gehele verwerking van u overnemen.
Belasting aangiften
  1. Inkomstenbelasting
  2. Omzetbelasting  (maand-, kwartaal- en jaaraangifte)
  3. Vennootschapsbelasting
Jaarrekening
 
Advies
 
Startersbegeleiding
Zit u in de opstartfase van uw bedrijf? Spannend! Ooit behoorde ik ook tot die groep. Mijn advies: pak het gelijk goed aan. Dat voorkomt later een onoverzichtelijke schoenendoos vol bonnetjes (stress!) en onwelkome naheffingen van de Belastingdienst.
Wat kan ik voor u betekenen:
  • Definiëring van uw bedrijfje tbv Belastingdienst (bent u hobbyist of echte ondernemer?)

Dit is de eerste vraag die een starter helder moet hebben. Velen zien geen verschil, beiden leveren immers geld op, maar toekomstgericht en belastingtechnisch is er een groot verschil. Dus het antwoord op die vraag, bepaalt het verdere proces:

  • Factuur opbouw tbv voorkoming boetes Belastingdienst
  • Begeleiding aanmelding KvK
  • Opzetten financiële administratie
 
 
 
 

Uitbesteden of zelf doen
Voor beide is iets te zeggen. Door de boekhouding en aangiften in eigen beheer te houden, bespaart u geld, daar wind ik geen doekjes om. Geld dat u op andere manieren kunt investeren in uw onderneming. Echter, door het uit handen te geven creëert u vrijheid. Vrijheid in tijd en geest, die u óók weer in uw onderneming kunt steken. En dat resulteert an het eind van de rit in meer winst.

De keus is aan u. Ik regel met alle plezier de facturering, verwerking van aankoopbonnen, het betalingsverkeer en alles wat verder nodig is om uw bedrijf financieel gezond en overzichtelijk te houden. Maar uiteindelijk gaat het wat het beste bij u past.

Tarieven
Voor sommige diensten geldt een vast tarief, voor andere diensten een uurtarief. Op alle diensten zijn de algemene voorwaarden van het Register Belastingadviseurs van toepassing.

Maak een afspraak
Aarzel  niet om contact op te nemen. Wat voor u een tijdrovende of onoverzichtelijke klus is, is samen veel eenvoudiger. En dat voor een schappelijke prijs. U kunt bellen of mailen.